´Kentkonserten

Jag berättade ju för er för ett tag sen att jag skulle på Kents konsert. Jag satt uppe på morgonen när biljetterna skulle släppas, en måndag klockan nio, för att få tag på två biljetter att ge pappa i julklapp. Jag tänkte att vi kunde hitta på något tillsammans, och båda gillar konserter och Kent, så varför inte?

Det blev en lite dyrare julklapp, men det var värt varenda krona! Den tredje mars åkte vi genom snöstormen till Läkerol arena i Gävle för att se dem, vi hade sittplatser för att jag visste inte om pappa hade tålamod till att stå. Det var lite segt innan bandet väl kom in, men sen var det helt perfekt! En härlig blandning mellan gamla klassiker och nya från senaste albumet Röd (spotifylänk).

Både pappa och jag var helt förtrollade efteråt, Kent spelades högt i högtalarna i bilen på vägen hem genom den för övrigt väldigt mörka natten i början på mars.

Blev ni sugna på att läsa lite roligheter om Kent så är det bara att kolla i arkivet här. Eller varför inte titta på Stjärnorna i Psykbunkern genom att klicka här?


Dock blev bilderna inte så bra med min mobilkamera, men ingen kommer minnas om hundra år ;)

Har ni sett Kent under den senaste turnén?
Om inte - gör det!

´Att våga hoppas på nåt fint..


Hästpojken - Utan personlig insats

´Lars Winnerbäcks turné

Hej!

I sommar åker Lars Winnerbäck ut på ännu en stor turné! Även i år har han med sig en rad andra artister på turnén. Laleh, Melissa Horn, Ane Brun, Sophie Zelmani, Dundertåget och Love Antell följer med Lasse genom Sverige och Norge! Alla artister kommer inte till alla städer, för Melissa, Ane och Sophie kommer att vara med på en varsin tredjedel av turnén. Laleh, Dundertåget och Love kommer däremot åka med på hela turnén och spela på scen 2!

Mer info om turnédatum och städer här.



Ska ni se honom något i sommar?

´Facebooktips #2

God morgon!

Tänkte tipsa er om ännu en facebookgrupp som alla borde vara med i, om man gillar Timo Räisänen såklart! Nämnligen Timos fansida. Han uppdaterar regelbundet med långa inlägg, så man missar aldrig någon intervju eller tvinspelning med honom! Klicka här för att komma dit.


Timo Räisänen - Fear no darkness, promised child



Lyssnar ni på Timo Räisänen?

´Andreas Grega & Magnus Weideskog

Hej!

Kom på att jag har glömt att tipsa er om en konsert jag absolut tror är sevärd! För er som har möjligheten att ta er till Västerås imorgon och har 120:- i plånboken är det en bra idé att göra det. Där spelar nämnligen Magnus Weideskog och Karin Ström som förband åt Andreas Grega! Det är 18-årsgräns på konserten, mer info om den här.



Andreas Grega - Dom hade mycket att säga


Magnus Weideskog & Karin Ström - Om du lovar mig

Någon som ska dit?

´Lasse Lindh till Peace & Love

Jag vet att många av er lyssnar på Lasse Lindh. De flesta av er vet ju att han har haft en liten paus här i Sverige för att han har flyttat till Sydkorea och gjort karriär där.

I sommar kommer han dock till Sverige för att göra, enligt honom, sin enda spelning här på hela sommaren. Den gör han på Peace & Love. Det är en av de riktigt kända festivalerna, ligger i Borlänge och äger rum 28 juni - 3 juli. Mer info om vilka artister som kommer dit här.

Förhoppningsvis kommer han tillbaka med en turné i höst, men det vet jag ingenting om än. Vill ni ha chansen att se honom och många andra bra artister i sommar så rekommenderar jag alltså Peace & Love.


Lasse LindhSommarkrysset 2008

Själv vet jag inte om jag ska till P&L, tror det blir ett dagspass den dagen han spelar i så fall för jag har redan en rad konserter som jag vill gå på i Vår/Sommar!

Ska ni dit?


´RIP Anders Göthberg

Idag var det exakt två år sen Anders Göthberg tog sitt liv. Anders Göthberg var, som ni kanske vet, gitarrist i bland annat Broder Daniel.

Finns inte mycket mer att säga om det. Lägger in en låt istället!



Lyssnar ni på Broder Daniel?

´Salem Al Fakir

Hej!

Nu är biljetterna till många av våren och sommarens festivaler och konserter ute. Det händer otroligt mycket i år, många bra artister är ute på turnéer och det sker en del skivsläpp. Självklart snappar jag upp det mesta och har ett Worddokument på datorn där alla datum står!

Den 8 maj är jag som sagt sugen på att åka till Vänersborg för att se Kristoffer Hedberg. Just den helgen har Salem Al Fakir hela tre spelningar på Berns i Stockholm! Mer info om tider och åldersgränser här. Jag funderar på att försöka hinna upp till Stockholm så att jag hinner se en av de konserterna!


Salem Al Fakir - Astronaut



(Salem Al Fakir på Oh no...It's Christmas -08. Foto: Isabelle Andersson)

Gillar ni Salem Al Fakir?

´Timos nya

Hej igen!

Förra onsdagen släppte ingen mindre än Timo Räisänen sitt femte album. The Anatomy of Timo Räisänen. Ett, enligt mig, riktigt bra album!

Som jag skrev i ett tidigare inlägg så var jag till Bengans i Stockholm i lördags för att se Timo spela ett par låtar och signera. Jag köpte albumet och fick det signerat, han spelade och låtarna blev bara ännu bättre!

Tänkte visa några av mina favoritlåtar från nya albumet!


Timo Räisänen - Numbers (första singeln från albumet)


Timo Räisänen - Bleeding (Nyhetsmorgon i söndags)

Tänkte visa er lite fler klipp med Timo från helgen i ett senare inlägg!

Sen när vi kom till Uppsala så sprang vi förbi ingen mindre än Niels Nankler, Timos Gitarrist! Inte illa..


Nya albumet är inte bara bra, det är snyggt också!

Vad tycker ni om nya albumet?

´Mitt kvarter

Hej på er!

Jag hade bara massa hål idag i skolan så jag fick ledigt, tur för er!

Tänkte visa er en PSL-version av en låt av Markus Krunegård.


Markus Krunegård - Mitt kvarter

En natt drömde jag faktiskt att jag sprang omkring och helt plötsligt fanns ett stort hus med massa lägenheter i, jag såg att på nedre våningen fanns ju faktiskt Beautyshopen som han sjunger om, minns inte riktigt vad som hände sen, men jag tror att jag sprang upp till lägenheterna och kollade! Då är man inne i musiken, om man drömmer om låtarna..

Har ni drömt om någon låttext någon gång? Eller ännu vanligare, om en artist?

´Bli Kristoffer Hedberg fan!

Hej igen!

Jag har många favoritartister och det går mest i perioder. Ofta i samband med att jag har sett de live eller på tv. En kille som jag aldrig tröttnar på är Kristoffer Hedberg!

Jag kan verka tjatig, men jag tycker alla borde få chansen att höra honom!

Jag vet att många som läser bloggen och många av mina kompisar har börjat lyssna på honom och tycker om honom. Ikväll kom jag på att ni som vill ha koll på honom, på albumsläpp, konserter och så vidare, kan ju gå med i hans fansida på facebook!

Den 8 maj har han en konsert i Vänersborg. För mig är det en  enkel resa på 65-70 mil om jag åker kommunalt, men jag tycker helt klart att det skulle vara värt det! Ni som bor i närheten och vill se honom kan gå med i facebookgruppen och dra iväg ett mail om det!


Kristoffer Hedberg - Ikväll är vi rebeller


Kristoffer Hedberg - Jag faller i dig


Dagens tips är alltså att kan ni ta er till Vänersborg den 8 maj, gör det!

´Magnus Weideskog

Vänner!

Jag har varit extremt kass på att blogga. Jag känner mig värdelös varje gång jag hör om folk som läser min blogg, när ni kommer och säger att er mamma, moster eller lillebror läser den, och när ni som brukar läsa den pratar om den.

Inspirationen har varit död. Men nu börjar konserterna komma igång igen och det känns superbra!

Tänkte som plåster på såren lägga upp fyra inlägg, tror inte alla kommer upp idag, men kika in här för lite läsning!

Igår var jag till Bengans i Stockholm, Timo Räisänen skulle signera där. När vi kom in i butiken spelades låtar jag kände igen och jag sa till mina kompisar att jag brukar lyssna på den skivan på spotify, vi bestämde oss för att leta upp skivan, utan resultat.

Efter ett tag gav vi upp för att leta efter Timos skiva, vi hittade de vid kassan och i samma hylla låg just den skivan vi hade letat efter, med en lapp "Magnus Weideskog signering 27/3 kl 13:00" det kunde inte vara möjligt tänkte vi, klockan var kvart över när vi kom dit och så fort kunde han ju inte ha både spelat, signerat och försvunnit. Synd i så fall för jag hade velat se honom.

Jag tog en The Anatomy of Timo Räisänen (Timos nya) och Unga hjärtan (Magnus Weideskogs album) och tänkte precis gå mot kassan när jag hör någon från scenen säga "Hej, det är jag som är Magnus Weideskog"

Tur hade jag som inte bara fick se Timo, utan även Magnus!

Jaja, Slutpratat! Jag köpte i alla fall skivorna, kollade på två fina killar och fick skivorna signerade!

Kolla videorna här nedan och njut av en snygg kille som kan det där med musik! ;)


Magnus Weideskog - Tik Tok (cover)


Magnus Weideskog - Förlåt

 
(lägger upp en miniatyrbild för att länka på facebook, klicka för att se större)

Är han inte underbar så säg? Jag har länkat till spotify högre upp, bara att klicka och lyssna vidare!

Puss

RSS 2.0