´Provsmaka på Lars Winnerbäcks nya!

På måndag släpps Lars Winnerbäcks nya album Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen!
Väldigt spännande tycker jag!

Tills på måndag så får vi nöja oss med att lyssna på ett utav spåren på Lasses Myspace.
Låten heter Fribiljett mot himlen och finns högst upp på spellistan!

Jag ligger hemma och är jättesjuk så jag har tyvärr ingen ork till ett roligare inlägg..


´inför Kafé44


Lasse Lindh och bandet inför Kafé44. Ganska härliga, lagom störda!

Min fina vän Andrea syns också, det gör filmen ännu bättre! Plus att några andra kompisars bakskallar syntes också, vi stog nämnligen på samma ställe som hon som filmade!

´Lars Winnerbäcks förband!

Hej på er!

Jag blir varm om hjärtat när jag läser era kommentarer angående föregående inlägg!
Att ni fastnade för Kristoffer Hedberg glädjer mig verkligen! Både för hans skull, för det är han verkligen värd! Och för att jag har kunnat inspirerat er, det betyder mycket för mig! Kul att ni till och med bad om att få läsa mer om honom här i bloggen!

Lars Winnerbäck drar iväg på en höst/vinterturné om drygt en månad, och då besöker han många städer, som Linköping, Stockholm, Göteborg, Uppsala, Sundsvall, Malmö och många andra Svenska städer, och även lite i Norge!

Jag har chansen att åka till många av de städerna, och någon ska jag i alla fall på. Kanske i Uppsala, kanske Linköping, Jönköping eller kanske Gävle! Ingen aning om vart jag ska ta mig, närmast är i alla fall Uppsala.

Förresten! För er som ska se honom i Göteborg, den 30/10, 31/10 eller 1/11 tycker jag att ni ska ta och besöka Kontiki i Göteborg den 28/10 och se Kristoffer Hedberg spela!

Med sig på turnén har Lasse en kille som heter Andreas Grega som förband, han släppte sin debutsingel Dom hade mycket att säga i början på sommaren. Inför turnén släpper Andreas en EP som han kommer att spela!

Här får ni smaka på debutsingeln!


Andreas Grega - Dom hade mycket att säga

Jag godkände låten direkt och den är ganska härlig! Jag önskar att jag hade hittat den i somras, då hade den passat jättebra, det låter verkligen som en sommarlåt! Videon i sig är ju otroligt fin också!

Vad tycker ni om låten? Ska ni se Lasse live i höst/vinter?

´Kristoffer Hedberg


Tryck på Play och lyssna medans ni läser det här inlägget.

Jag tänkte skriva lite om en artist jag verkligen tycker att ni ska kolla in, lyssna in er på och älska!
Jag vet att jag tjatar om honom ganska ofta, men det hade jag verkligen inte gjort om det inte var något bra!
Det är i alla fall Kristoffer Hedberg jag pratar om!

En kille från Trollhättan som är född 85, han fyller alltså 24 år i år.
En ung kille som har otroligt mycket att ge! Spelar gitarr och munspel och har en underbar sångröst som i alla fall får min mage att pirra, och hans texter är fantastiska!

År 2006 släppte han sitt debutalbum, Stjärnor, neonljus och sotiga drömmar. Men jag har inte turen att ha fått vara med sedan dess. Nej, jag upptäckte honom för ungefär ett år sedan, två år efter debutalbumet släppts, precis innan andra albumet skulle släppas om jag inte missminner mig. Faktiskt på Kafé44 då också! Precis då hade jag träffat en vän som jag stog och pratade med, så ska jag vara ärlig så lyssnade jag inte så noga, jag åkte ju ändå dit för att se Lasse Lindh.

Trots att jag inte lyssnade så bra så var det något som gjorde att jag ville kolla upp honom. Under spelningen hade han sagt sitt namn många gånger, vilket gjorde att till och med jag, som aldrig minns namn, mindes. Så jag letade upp honom på myspace och youtube, och fastnade direkt.

Runt lucia fick jag se honom igen. Var jag inte fast innan så var jag det verkligen då! Jag blev helt kär i musiken och köpte med mig det alldeles färska andra albumet hem. Det albumet heter Ett helt vanligt ögonblick.

Kollar man på mina mest spelade låtar på min ipod idag så ser det ut såhär:

Nu nollställdes det här tidigare iår, men det var ungefär likadant innan, förutom att Kom Kampsång låg överst och hade ungefär 800 spelningar, men ni förstår principen.

Min favoritlåt från hans andra album är, som ni kan se på bilden ovan, Vem var det som sköt Kurt Cobain.
Den finns tyvärr inte ute på varken Youtube, Myspace eller Spotify, så ni ska få höra en annan otroligt bra låt från det albumet!

Kristoffer Hedberg - Ikväll är vi rebeller

I torsdags fick jag se honom igen. Ärligt talat är jag osäker på om det var tredje eller fjärde gången. Men däremot är jag helt säker på att det var den bästa gången! Både när han spelade innan Lasse med bara nytt material, och mysspelningen efteråt med bara gammalt.

Kommentarer som jag och han fick var så starka så att jag tror att han blev väldigt rörd och han ler nog åt det fortfarande.

En tjej som jag lurat med mig till konserten som egentligen inte lyssnar på Lasse så jättemycket, och aldrig hört talats om Kristoffer log som aldrig förr på vägen hem och tackade mig för att jag hade tagit med henne. Annars hade hon aldrig hittat Kristoffers musik. Ett album fick hon med sig hem, och jag har märkt att det har gått på repeat hemma hos henne, precis som hemma hos mig!

Hon sa även hon sällan fastnar så mycket för musik som hon gjorde för Kristoffers. Och att hon gillade det extra mycket för att hon hade sett honom live och därmed märkt att det är äkta. Han låter verkligen så underbart som på skivorna!

En kille sa till Kristoffer och oss andra som satt vid mysspelningen att han gått dit som ett stort Lasse-fan, men skulle gå hem som ett ännu större Kristoffer-fan.

Varför jag skriver det här inlägget är för att jag tycker att alla borde lära känna Kristoffers talang. Jag tror att han garanterat kommer bli någonting stort, bara han vet att det är det här han vill göra, och det har han sagt till mig att han vill.

Låten ni fick höra i början av inlägget heter Jag faller i dig, och just den versionen är från hans livedvd.

För fler låtar, besök Kristoffer Hedbergs Myspace.


En bild sen i torsdags när han satt och spelade lite gammalt material medans vi var ungefär tio totalt förtrollade personer av olika kön och olika åldrar satt på golvet och lyssnade och önskade nog mest att det aldrig skulle ta slut.


Nu kan jag inte annat än att sluta med ett lycka till!
Lycka till Kristoffer med allt! Hoppas på att få se dig snart igen!

Skriv gärna vad ni tycker om musiken i en kommentar här nedan!
Han kommer nog att läsa han också..

´Konserten på Kafé44

Hej på er!

Jag vet att klockan är efter två på natten och att jag ska upp imorgon till skolan. Men det hindrar mig inte från att blogga. Inte idag. Anledningen till att jag bloggar nu och inte lägger mig är att jag vill passa på medans pirret i kroppen fortfarande är så här tydligt.

Jag tänkte berätta lite om konserten. Ni kanske förstår att jag inte tänkte sitta och lägga in bilder nu, men det kommer en annan dag, kanske imorgon.

Imorse när jag vaknade var jag inte ett dugg sugen på att åka till Stockholm för att gå på konsert. Jag kände att jag absolut inte orkade kliva upp efter en sömnlös natt, fixa mig och åka till Stockholm, sen krångla hem igen. Sen kom jag på att om det så är det sista jag gör så ska jag på den här konserten. Så var det bara!

Sagt och gjort. Jag gjorde mig i ordning ganska snabbt och tog på mig så lite kläder som möjligt, av egen erfarenhet av Kafé44's lokaler. Närmare klockan fem var jag inne i Stockholm. Jag hade lurat med mig en fin vän, och väl i Stockholm mötte jag fler underbara vänner från Sveriges alla hörn!

Efter mycket väntan utanför Konsertlokalen så stog vi äntligen framför scenen. Underbart!

Det började med Kristoffer Hedberg. Som jag längtat efter att få se honom live igen! Hade inte sett honom sen luciahelgen. Han spelade bara nytt material, trots att vi som stog ganska långt fram och inte riktigt hörde vad han sjöng så lät det helt fantasktiskt! Det började pirra i magen redan under första låten. Han är grymt bra, ni som inte har hört honom får kolla under kategorier här på bloggen och lyssna och läsa lite!

Sen kom Lasse Lindh och bandet upp på scenen. Det var underbart. Jag är helt kär i de fem killarna, haha! Nej men de är jättefina och underbara (och snygga!). Det var skönt att se de igen, att se Lasse live har varit som terapi för mig under drygt ett års tid, så det rör mig verkligen att se dom.
De höll på ett bra tag. Mitt val av kläder var helt rätt, även om jag helst hade stått där utan ett enda plagg på kroppen, för det var verkligen varmt. Men att det var otroligt varmt där inne, att jag svettades som aldrig förr och att jag nästan var svimfärdig hade inte hindrat mig från att stå där framför scenen hela natten och dansat och sjungit och lett som ett fån. Absolut inte!

Vad är det som är så speciellt med de här killarna då?
Kristoffer är som sagt helt grym! Jag vet inte hur många jag har fått att gilla honom, men det kan nog vara ett 20-30-tal, och fler ska det bli. Han förtjänar verkligen det och jag tror att han kommer att komma långt! Han släpper ett nytt album snart också, som Lasse har producerat.

Lasse har en sån kontakt med publiken från scenen som få artister har. Jag blir lite bortskämd med det, så när jag går på spelningar med andra artister så kan jag tycka att det känns lite småstelt. Lasse har förmodligen sveriges finaste fans också. Man får ofta kontakt med fler av dom, kan prata med nästan vem som helst på en spelning och får ofta nya vänner. Han skriver texter som få och kan verkligen framföra dom på ett bra sätt. Och som sagt, bandet är helt underbart!

Sen bjöd Kristoffer på en liten spelning i ett litet rum efteråt. Vi var kanske tio personer i rummet, och det var helt perfekt. Han började med en låt han visste att jag ville höra, Vem var det som sköt Kurt Cobain. Sen fortsatte han med några till låtar, Ikväll är vi rebeller var en av dom. Jag försökte sjunga med men mina läppar skakade som löv, och tårarna var nära. Det var otroligt vackert!

På vägen hem sen lyssnade jag på musik som jag hört under kvällen, och satt och log hela vägen. Jag var svettig och blöt av regn men ingenting spelade egentligen någon roll, för det här var den bästa kvällen på väldigt, väldigt länge!

Tack killar för en grymt underbar kväll!

RSS 2.0