´Värm upp med nya videon!

Ni som har hört att Kristoffer Hedberg ska spela på Nalen imorgon har hört rätt!
(Ja, Lasse kör på "Hemliga artister" men det är ingen ren tillfällighet att Kristoffer ska vara på samma ställe samma dag samma tid, faktiskt!)

Ni som har följt bloggen ett tag vet ju precis vem han är. Han som har fått spela för mig två gånger och han som gjorde skivan jag köpte och blev besatt av (det är faktiskt just dom låtarna som är mest spelade i min ipod, tro det eller ej!).

Men för er som inte har den blekaste aning om vem killen är, så tycker jag att ni kollar i kategorin Kristoffer Hedberg här på bloggen och läser lite! Jag kan också tillägga att texten uppe på min header är från min favorit bland hans låtar, Vem var det som sköt Kurt Cobain? heter den!

Oavsett om ni är fullt pålästa eller aldrig har hört namnet förr, så tycker jag att ni spanar in hans nya video här nedan!


Kristoffer Hedberg - Nyanser av grått

Vad tycker ni? Visst är han bra?

Update: Det är inte Freakindoktorer som kommer från hans låt. Det är texten under "Vänta lite nu, jag ska ju vara din guide" som är från Kristoffers låt! En förklaring till varför min blogg heter Freakindoktorer finns här.

´Biljetter till Nalen

Har ni som jag, beslutsångest över om ni ska gå på konserten på Nalen imorgon?

Hade jag bott i Stockholm hade jag utan tvekan dissat alla fester och grejer för den!
Men nu har jag en bit att resa, då är det lite annat.

Nu har jag kollat upp hur det går att få tag på biljetter. Ni behöver inte bestämma er idag.
Utan ni kan springa in på någon av de här ställena och köpa biljetter:
-  Pet Sounds Records, Skånegatan 53, på Södermalm.
-  Sound Pollution, Stora nygatan 18, Gamla Stan
-  Record Hunter, S:t Eriksgatan 70
-  Bengans Skivbutik, Drottninggatan 20

Hinner ni inte det heller? Då finns det kanske några  restbiljetter som säljs i entrén!

Insläpp är klockan 20:00, och ni måste som vanligt ha fyllt 13 år för att få gå på konserten!

Ska ni dit?

´Om Lasse och Korea



Ni kanske har läst det här, på aftonbladets hemsida, eller sett uppslaget i pappersutgåvan av samma tidning?

När jag pratade med honom idag en sväng så sa han att han trodde att han kanske var med i aftonbladet idag. Jag köpte tidningen och mycket riktigt så fanns han där. I ett ganska stort uppslag. Med rubriken "Svensk superstjärna i Korea Lindh lämnar Sverige efter missarna i Melodifestivalen."

Det lät ju lite dramatiskt. Som att det verkligen var missar och att han måste fly landet. Vi skrattade till lite om det.

Blir det så att han flyttar så blir det i höst. Så ni får passa på att se honom nu innan dess, då det kanske tar ett tag tills nästa gång. Nu är det Sydkoreas tur att få ha våran fina kille ett tag!

´Valborg

Hur ska ni fira Valborg? Festa gärnet? Hemmakväll? Brasa? Bio kanske? Ni som bor i Uppsalatrakterna är väl förmodligen på forsränningen antar jag?

Annars kan ni som kan ta er till Stockholm dra till Nalen! Där har nämnligen Lasse Lindh en konsert! Som att det inte vore nog så är även Kristoffer Hedberg där! (och andra hemliga artister pratas det om) Underbart!

Själv lider jag av grov beslutsångest. Dagen börjar förmodligen med forsränningen, men om det blir konsert eller inte är inte klart än. Det är mycket jobb att ta sig till och från konserten. Men jag saknar de fina killarna som tänker stå på scen då.

Bättre blir det ju aldrig av att både artisterna och kompisarna drar i mig åt olika håll och att båda kvällarna förmodligen inte kommer ha särskilt vackert slut..

Jaja, nog med mitt tjafs. Ville bara meddela er om att det kommer hållas en superfin konsert på Nalen i Stockholm med insläpp klockan åtta på Valborg! Mer info om den här.


´Jag ska slåss i dina kvarter

Jag har knappt skrivit om fina Lasse Lindhs Melodifestivalslåt. Jag tror inte att det är många som har missat den. P3 spelar den flitigt och de flesta jag har stött på känner igen den!

Jag tycker att den är en helt perfekt Lasse-låt! När jag fick höra låtens namn så blev jag genast väldigt nyfiken och ville höra den direkt. När jag fick höra att den skulle vara lite i Kom Kampsång-stuket så blev det inte mindre spännande precis..

Hur lyckades han då?

Han lyckades sjukt bra! Låten satt på hjärnan redan efter första gången, och vi sjöng den flitigt på stan den kvällen. Om han var dödsnervös eller inte vet ju inte jag, men han lyckades dölja det ganska bra i alla fall! Och hur underbart var det inte att hans lika fina band var med på scen?  Tyvärr gick det inget vidare för honom i tävlingen. Även om han är en vinnare i sina fans ögon. Alltid.

Det är en låt som sen dess har spelats sjukt många gånger hos mig. Precis som Kom Kampsång gjorde förra året.

För er som missade framträdandet kan ni få se det här nedan:



Och, hade ni inte missat det så kanske ni har missat att det har kommit ut en officiell video till låten? Se den nedan:


Lasse Lindh och Bandet - Jag ska slåss i dina kvarter.

Vad tycker ni om låten?

´Hemskt, men sant?



Man snackar ju ibland om motton. Om smarta meningar som man ofta säger. Hakuna matata i Lejonkungen kanske?

Jag har inga motton. Jag använder mig av låttexter istället. De kan nästan alltid beskriva hur man känner.

Här är ett av mina små låttextssnuttar som jag ofta använder mig av. Det är inget positivt, men det beskriver en känsla så bra!

Att våga hoppas på något fint är att skjuta sig i huvudet.

Så kan det kännas ganska ofta för mig. Hoppas man för mycket så blir man besviken. Är man glad över något så är det inte allt för sällan som något annat kommer och kör över det. Ni förstår! Jag tror att jag alltid har behövt den låten, att den svenska låten kom ut för bara drygt ett år sen är ganska konstigt.

Hästpojken står för den textbiten. Utan personlig insats heter låten! Lyssna gärna på länken ovan!

Vilka låttexter citerar ni ofta?

´Real control, skönhet



Förra veckan släppte Moneybrother ett nytt album. Real Control heter det, och kolla bara hur extremt snyggt omslaget till albumet är! Och musiken, den är minst lika snygg!

För er som har spotify kan ni ju lyssna på albumet här. Jag har faktiskt inte köpt skivan än. Det har varit dåligt på den fronten ett tag.

Han gjorde det igen!

Vad tycker ni om nya albumet?

´Nu kör vi igång igen!

Nu känner jag att det är dags. Nu är det färdigtjatat från erat håll.

Ny design och allt. Vad tycker ni?

Från och med nu så ska vi fixa det här tillsammans. Men mer om det imorgon.

Nu kör vi!


´Kent släpper nytt!



Bara rubriken fick er att hoppa i stolarna där hemma. Ni läser det om och om igen. Står det verkligen Kent? Kent, bandet Kent? Menar hon nytt som i nytt album? När då?

Ja, jag menar Kent. Jag menar Jocke, Martin, Sami och Markus. Eskilstunas stoltheter.

Och ja, de släpper sitt åttonde album.

När då? Det är inte spikat än. Men de har varit på en två veckors lång Berlinresa och spelat in. Inspelningarna fortsätter i Bunkern om några dagar.

Hur härligt är inte det? Reste inte håret på era armar sig? Och tappade ni inte andan ett litet tag där?

Och några trodde att Boxen var slutet av Kents historia..

Äger ni några av Kents tidigare album?


´Jag kan om jag vill

Hej igen!
Jag vet inte riktigt hur jag ska styra upp det här med bloggen. Det jag gör nu är i alla fall uselt!

Nu kommer ett litet tråkigt inlägg kanske. Men idag har jag lite inspiration. Något som gör att jag vill skriva av mig, någon slags kliande i fingrarna. Det kan ni tacka min jobbarkompis för!

Vi diskuterade musikgenrer hela dagen idag, han retades mest och sa att det jag lyssnar på är bögmusik, musik av bögar, annars brukar han säga tjejmusik, musik för tjejer.

Vänner, Håkan Hellström är inte bög, han har sin kära Natalie och två barn. Lika så Lasse Lindh, Timo Räisänen och Moneybrother. Inte bögar.

Sen innehåller det jag lyssnar på en hel del tjej-artister också. Annika Norlin, Miss Li, Marit Bergman, Jonna Lee, ni förstår! Bögar? Nej. Flickdrömmar? Njae..

Hur är det med andra punkten då, är det bara tjejer som lyssnar på det?

Majoriteten är tjejer, det vet jag. Men jag vet också att det finns många, många killar som lyssnar på det! Jag känner en hel del killar som älskar Håkans, Lars Winnerbäcks, Lasse Lindhs och Kents musik. På konserterna ser man ibland mest tjejer, men också en hel del killar! På Håkankonserten jag var på för någon månad sen så var det rätt jämnt tror jag. Många vuxna män runt 40-årsåldern. Äldre par, tonårstjejer, tonårskillar, ja! Alla var där helt enkelt!

Sen diskuterades det att Kent inte alls var rock. Kent är hur rock som helst. Indierock! Han definerade Kent som pop, rock för honom var ungefär AC/DC. AC/DC är hårdrock!

Så. Indiepop är inte bögmusik, inte flickmusik, och Kent är indierock.

Att jag stog på mig om saken gjorde honom bara på mer rethumör. Han skulle retas, även om han visste mycket väl att jag faktiskt hade rätt, så ville han säga att det var fel.

Jag vet att ni tjatar på updates. Ni är fina! Ska snart beställa hem lite skivor och grejer, då kan ni få se vad jag beställer, och bli inspirerade. Få ett litet tips också!
Update:
Maria påminde mig om en sak jag glömde skriva. Självklart så skulle det inte spela någon roll om varken Håkan, Timpan eller någon annan skulle vara bög. De skulle förmodligen göra samma musik i vilket fall som helst! Det hoppas jag att ni förstår att jag menade.. Puss på er!

RSS 2.0