´Känslor och låtar

Jag är medveten om att jag är usel på att uppdatera! Jag har haft lite mycket, mest i mitt huvud.

Jag tänkte skriva om hur låtar kan beskriva saker så bra, eller, texterna såklart! Hur man nästan kan tro att en låt är skriven till en själv.. Man kan nästan tro att man har suttit och gråtit ut inför Joakim Berg timvis, när man hör en låt, för precis så där är det ju!

Just nu handlar det om Lasse. Igen. Allt handlar om Lasse just nu känns det som. Lasse som får jobbiga gästboksinlägg (det har ordnat upp sig ganska bra nu tycker jag), Lasse som ska flytta, Lasse som skriver bra låtar.

En låt som har varit lite smått ointressant för mig, men samtidigt riktigt härlig, är låten Det är sättet du rör dig, har jag plötsligt fått en ny syn på. För ett par veckor sedan så förstog jag den på riktigt, första gången i mitt liv.


Lasse Lindh - Det är sättet du rör dig.

(som ni kanske förstår så är dom feta och kursiva texterna dom som träffade mig hårdast)
Det var underbart att få förstå sig på den. Att känna igen sig totalt. Det är en sån låt jag skrev om längre upp i inlägget,
en sån som Lasse måste ha skrivit för mig.
Idag är inte den sången min längre. Idag passar den här låten bättre in:





Lasse Lindh - Satan vad ont det gör

Jag skulle kunna skriva vilken låt jag lyssnar på för att det ska kännas bättre, men först och främst känns det lite privat och naket på något sätt, och sen så blir ni nog väldigt förvirrade av alla låtar!

´Om flytten till Sydkorea!


Jag har fått in en hel del frågor om Lasse Lindhs flytt till Sydkorea!
Vad det handlar om, när, var, hur, och att det är tråkigt.

Han är väldigt stor i Sydkorea, och det är väl anledningen att han ska dit antar jag. Det är inte för "Skandalerna i Melodifestivalen" som han "Flyr landet" som aftonbladet skriver, haha!
Flytten sker i höst, September kanske, så ni får försöka passa på att se honom i Sommar!

Jag vet dock inte vart han ska spela i sommar, men nu den 30e maj så kan ni se honom i Eksjö! Sen ska han till Putte i Parken i sommar, fler spelningar kommer förhoppningsvis upp snart!

Och sist, men inte minst: Tråkigt att han ska flytta..

Ja, det är väldans tråkigt, vi i Sverige vill ju har våran Lasse! Men, Sydkorea kan behöva honom ett tag, och vet ni vad?
- Han har lovat mig att han ska ha otroligt kul och att han kommer tillbaka snart!
Det var mina villkor till att han skulle åka! Han är värd det!

Var det något mer, eller är ni nöjda med mitt svar?

(bilen är fotad av mig på sommarkrysset förra året, inte röra!)

´Förklaring

Hej på er!
Jag har varit riktigt dålig på att uppdatera på sistone, inspirationen har inte varit på topp. Jag har haft så mycket i mitt huvud och jag har svävat på moln ibland och ramlat ner på marken ibland, kan man säga!

Imorse fick jag skrivinspiration. När jag var ute på en lång kvällspromenad fick jag vardagsinspiration, och när jag läste Lasse Lindhs gästbok fick jag inspiration i fingrarna, lite ilska som gjorde att jag måste skriva!

Folk hoppar i princip på honom i hans gästbok. Om en artikel där han ska ha sagt fel saker i, för ett par år sedan.

Känns det logiskt? Nej, inte enligt mig.

Exakt hur många av de som klagar på Lasse, och kräver en förklaring, tror ni vet hur det egentligen var?
De tänker inte på att tidningar alltid måste ta det mest saftiga, snuskiga och intressanta folk säger, för att sälja. De tänker inte heller på att alla gör misstag. Jag har gjort hur många misstag som helst i mitt liv, jag ångrar dock inte ett enda, det är inte humant att leva ett felfritt liv tycker jag!

Lasse har ingen skyldighet att förklara sig. Sagt är sagt, hela artikeln finns inte ute på internet, därför kan ingen döma om det han sa var dumt eller inte. Han var heller inte den enda som sa sånna saker. Men det kommer upp en förklaring på hans hemsida inom ett par dagar, jag säger till då!

Lasse är en underbar kille med ett hjärta mycket större än hela Sverige, det är nog därför han ska flytta till Sydkorea tror jag, vad tror ni?


Lasse och jag i Linköping förra året!

(Nej, jag tänker inte säga vad tidningen heter för jag stödjer inte grejen att ni ska läsa den)

´Kan inte sluta tänka på dig

Idag har jag av en anledning haft en liten textrad från en fin låt på hjärnan hela dagen.

Kom hit och slå dina trygga armar om mig.

Textraden är från Lasse Lindhs nya låt Flickan på drift, och här under kan ni höra den låten, jag rekommenderar spotifylänken!

Spotify

Youtube

Vad tycker ni om låten?

´Kärlek 3000

Jag har inte sådär jättemycket inspiration. Den här helgen har jag mest gått omkring och gjort ingenting, umgåtts med familjen och pluggat lite.. Sånt som inte ger en så jättemycket inspiration.



Men igår stack jag iväg och hyrde en film. Jag hyrde Kärlek 3000. Minns ni?
Filmen som Lasse Lindh sjunger i. Hans vän Shahriyar har gjort den, och är även huvudpersonen. Jag såg den på bio, men nu tänkte jag att även min familj skulle se den, så det var det vi ägnade lördagskvällen åt!

Jag kan fortfarande inte komma ifrån att det bästa i filmer som artister jag lyssnar på meverkar med en låt i, är just när låten spelas. Spelar ingen roll hur bra filmen är, det är en speciell känsla att höra en låt man älskar i en film.

Några exempel på sånna filmer är:
Festival (håkan hellström mfl)
Fucking Åmål (broder daniel)
Fjorton suger (tribeca, lasse lindhs band)
Kärlek 3000 (Lasse Lindh)

Trots att jag är som jag är, och tycker att lasses låt var det bästa i hela filmen, så kan jag säga att jag tycker fortfarande att den är underbart söt, och det tyckte även de jag såg den med, båda gångerna!

Klicka här för att kolla in filmens hemsida, och ladda ner en av låtarna Lasse sjunger gratis och lagligt!

´Stå ut med mig, jag behöver dig!

Dom senaste dagarna har jag varit väldigt fast vid en låt som jag hade glömt hur bra den var. En låt som får mig att tappa alla tvivel om att Joakim Berg är Sveriges bästa låtskrivare.

Vi pratade ju om att citera låtar här om dagen. Jag fick höra citat som några av er flitigt använder, och det var väldigt spännande att höra! Det här mina vänner, är en låt som är full av sånna underbara ord och meningar man gärna citerar, det är bara att blunda och peka!


Kent - Berg & Dalvana

När jag blir grå, när jag faller, orkar du för två?
När idag blir igår, kommer du att älska mig ändå?


Jag är rädd att man glömmer, glömmer allt.
Som vi glömde att vi älskade varandra..

Hur underbar är den inte?

´Lasse i Ystad-Haparanda

I söndags så var Lasse Lindh med i programmet ni förmodligen inte har missat att det finns, nämnligen Ystad-Haparanda ett steg i taget.  Där Gert Fylking och Robert Aschberg går mellan Ystad och Haparanda mot Prostatacancer!

Här kan ni se hur det gick till när Lasse besökte dom i Härnösand! I slutet framför han även en låt, nämnligen den nya på senaste skivan, Flickan på drift.


´En midsommarnattsdröm

Jag har dragit det två gånger, och länkat till inlägget ett flertal gånger. Men nu är det en del nya läsare, så jag drar det en gång till.

För er som inte har listat ut det själva så kommer mitt bloggnamn, Freakindoktorer, från Håkan Hellströms låt En midsommarnattsdröm"Och vi red på Malmö city en måndagmorgon. Femton bilar, femton rastlösa truckchaufförer,
freakin' doktorer, tjugofem konstaplar i gathörnen"

Och.. Dit jag ville komma med att förklara det en gång till, förutom att ni ska veta det, var att jag ville visa er den här fina versionen av låten!


En väldigt fin version, med Håkan Hellström, Daniel Gilbert (Hurricane) och Theodor Jensen!

´Måndagsglädje

Måndagar är den värsta dagen i veckan för mig!
Även fast jag har sovmorgon så att jag inte behöver gå upp förrän 12 om jag vill.
Även fast jag bara har en enda lektion.

Jag vet inte riktigt vad det är för fel. Men jag vaknar ofta med någon slags dov ångest. Kanske för något som hände eller inte hände igår. Kanske för att vad man än tar på sig så känner man sig helt fel. Kanske för att det är en helt ny vecka framför en. Kanske för att man vet att nu får man inte sova när man vill längre. Jag vet inte..

Idag är inget undantag. Jag vaknade och kände att det mesta kändes grått och trist. Men så loggade jag in här på bloggen, och ser en kommentar om att Parken äntligen finns ute på Spotify! Hur bra är inte det?


Det gjorde i alla fall min måndag!

För er som har Spotify, klicka här för att lyssna på Parken!

´Ont om tid

Hej! Jag har haft lite dålig tid för bloggen! Har knappt varit hemma, och idag sov jag bort nästan hela dagen, sen åkte jag på bio med några vänner!

Nu när jag klickade runt lite på youtube så påmindes jag om hur extremt bra och mysig en låt är, lyssna bara här:


"Säg till Viola att hon lyser, att hon var vackrare än sången och att jag önskar att jag skrev den.."

En underbart bra låt, som absolut inte blir sämre av att Anna Stadling sjunger också! Hennes och Lars Winnerbäcks röster är som gjorda för varandra!

Lars Winnerbäck - En Tätort på en slätt

Gillar ni den?

´Jag har varit vilsen, Lisa



Just nu har jag en Parkenperiod. Och vem vet, jag kanske smittar av mig?
Lyssna bara på den här underbara låten!

RSS 2.0